Ferma vegetala

Fermele de gaini A&A Farms > Ferma vegetala

Deținem controlul complet asupra a ceea ce consumă păsările noastre și le asigurăm o bună parte din cereale din producție proprie în ferma vegetală de cca 400 ha.

În ferma vegetală, utilizăm fertilizarea naturală cu gunoi de pasăre, cu respectarea codului de bune practici agricole.

Am ales sa transformam ceea ce pentru majoritatea reprezinta o pacoste, acumularile mari de dejectii, intr-o resursa de mare pret. Folosim aceste reziduuri ca ingrasamant organic pentru fertilizarea terenurilor agricole din apropiere dar numai dupa ce sunt trecute printr-o serie de procese ce le confera un anumit grad de siguranta. Astfel, dupa preluarea prin benzi transportoare din ferme si trecerea lor prin uscator, dejectiile ajung pe rampa de stocare. Aici, viitorul fertilizant sta la maturat timp de un an pe platforma betona pentru a nu exista infiltratii in panza freatica. Finalizam intreg procesul de fertilizare cu dozarea atenta pe terenuri pentru a respecta cantitatile de nutrienti dorite in sol si pentru a obtine un ph optim pentru fiecare cultura, fiind in acord cu necesitatile plantelor si maximizarea absoptiei de ingrasamant, dar si legislatia pentru protectia calitatii apei.

Tot acest demers ne contureaza aspiratia de a realiza, intr-un viitor cat mai apropiat, culturi organice.

Una dintre culturile rentabile si indispensabila in cresterea pasarilor ouatoare este cea de porumb. Astfel, reusim sa asiguram in cel mai facil mod necesarul caloric al pasarii zi de zi fara a face rabat de la furajul natural.

Datorita nivelului ridicat de vitamina E si antioxidanti, semintele de floarea soarelui reprezinta un supliment natural pentru sistemul imunitar al gainilor ouatoare fiind o bariera impotriva coccidiosis,ecoli si bronchitis. Proteina pentru gaini viguroase – 26% – necesara mai ales in perioada de naparlire. Este bogata in uleiuri cu un continut important de acid linolenic, acid nesaturat din grupa acizilor omega- asta sporeste valoarea nutritionala a oului.

Alaturi de acestea, mai punem cereale  care sa asigure necesarul proteic al pasarilor, cum ar fi ovazul si graul.

Astfel se realizeaza furajul pentru gaini, respectand retetele specifice fiecarei etape in care se afla pasarea.

Contact

Vrei sa colaboram? Ia legatura cu noi!

Sat Bogesti, Comuna Pogana, Judetul Vaslui

+40 745 546 733, +40 751 158 510

contact@aa-farms.ro

Hai sa pastram legatura!

Una dintre valorile noastre este transparenta, asa ca intreaba-ne orice. Iti vom raspunde cat de curand.