Gaini reformate

Fermele de gaini A&A Farms > Gaini reformate

Ce fac gainile noastre la pensie?

La AAF suntem pasionati de bunastarea animalelor, iar modul in care avem grija de ele dovedeste asta.

Pentru inceput, mereu ne-a preocupat cel mai bun mod de a incheia exploatarea gainilor. Asa am identificat mai multe modalitati pentru a scoate efectivele de gaini ouatoare imbatranite.

Prima optiune ar putea fi sa le pastram noi pana la adanci batraneti dar iese din calcul deoarece costurile ar fi mult prea mari iar pretul la raft al oualor ar fi unul necompetitiv pentru a acoperi costurile de intretinerile ale fermei. Asa ca am renuntat la transformarea fermei intr-un camin pentru pasari batrane.

  • Rasa gaini

    Isa Brown

  • Ferma Bogesti

    Perioada

  • Ferma Voinesti

    Perioada

Secretul unei afaceri sustenabile consta in transparenta si sinceritatea fata de clienti

A 2 a optiune, oe care o luam in calcul ultima data, este reprezentata de vanzarea pasarilor catre procesatori. Aici urmeaza sa fie abatorizate intr-un mod cat mai uman si rapid iar mai apoi sa isi continue drumul in lantul de productie alimentara.

Insa nu este un proces atat de usor pe cat pare. In primult rand, carnea de gaina ouatoare nu este la fel de frageda din cauza varstei dar si a gradului de dezvoltare a musculaturii. In cel de-al 2 lea rand, aceasta carne are un gust mai pronuntat fata de gustul carnii de pui industrial care nu depaseste o varsta de 40 de zile, pe cand o gaina reformata are o varsta de aproximativ 500 de zile. In plus, diferenta de gust provine si din modificarile aduse gainii, una fiind programata pentru productia de oua iar cealalta pentru productia de carne.

De aceea nu vom gasi in rafturile magazinelor carne etichetata ca atare sau lasata intr-o forma de procesare primara.

gaini-isa-brown

Popularea gospodariilor cu gaini reformate

A 3 a optiune, pe care o consideram a fi si cea mai etica este vanzararea pasarilor catre gospodari sau catre diferiti terti ce se ocupa de distributia pasarilor vii in piete sau alte amplasamente. Practicam aceasta metoda deoarece este una dintre cele mai prietenoase cai de a pensiona o gaina ouatoare dupa ce si-a incheiat ciclul de productivitate.

De ce incurajam popularea curtilor cu gaini reformate?

Sa nu uitam o vorba consacrata. Gaina batrana face ciorba buna

Dar nu doar atat, gainile care si-au incheiat ciclul de productivitate(in ferma comerciala) vor depune oua de calibru mare (L, XL). Astfel, va puteti bucura de oua de mari dimensiuni produse chiar in curtea dumneavoastra. Daca aveti grija si de alimentatie pasarilor, puteti produce chiar oua organice, produse ce le veti intalni rar sau chiar niciodata pe rafturile magazinelor.

 Asadar, daca doriti sa ajutati la pensionarea lenta a unor gaini reformate de la AAF, asteptam datele dumneavoastra de contact pentru a va putea notifica cand sunt disponibile

Contact

Vrei sa colaboram? Ia legatura cu noi!

Sat Bogesti, Comuna Pogana, Judetul Vaslui

+40 745 546 733, +40 751 158 510

contact@aa-farms.ro

Hai sa pastram legatura!

Una dintre valorile noastre este transparenta, asa ca intreaba-ne orice. Iti vom raspunde cat de curand.