Pui Free Range

Fermele de gaini A&A Farms > Pui Free Range

Pui crescuti in aer liber

De ce free range?

La A&A Farms crestem pui de carne respectand un cod de etica stict. Credem in tratarea cat mai umana a animalelor si in respectarea tuturor normelor de mediu. 

Prin intermediul fnc-ului, gestionam tot ce inseamna hranirea animalelor prin producerea de furaje specifice fiecarei varste a pasarii. Furajele produse in unitatea noastra de productie au in componenta doar cereale crescute cat mai aproape de obiceiurile bunicilor.

  • Rasa pui

    Hubbard

  • Perioada pana la maturizare

     

  • Greutate la sacrificare

     

Este mai bine pentru pui sa aiba acces afara?

   In timp ce majoritatea puilor de carne sunt crescuti in hale de productie, fara sa ia contact cu mediul exterior, puii free range cunosc anumite variatii in ceea ce priveste spatiul in care traiesc. Toti puii au nevoie de protectie impotriva pradatorilor si a elementelor naturale ce le pot provoca un anumit grad de disconfort. Puii Free Range au acces la o multitudine de variatii in ceea ce priveste adapostul, putand sa aleaga de la zonele insorite din exterior, la siguranta oferita de adapost. Chiar daca sunt liberi sa aleaga, puii de carne de cele mai multe ori tind spre confortul din zonele de hranire si de adapare, construindu-si un univers in jurul lor.Acestea migreaza in exterior pe masura ce se maturizeaza fiziologic si si dezvolta mai bine capacitatea de termoregrare. In fazele primare, ii ajutam in aceste procese cu sisteme de climatizare aflate in interiorul adaposturilor                                                                            

 

Grad Ridicat de bunastare

Sistemul free range de crestere a puilor de carne ofera o crestere semnificativa a bunastatii. Acest sistem ofera puilor de carne mai mult spatiu decat sistemele traditionala.       

In aceste sisteme, puii au acces la spatiul exterior pe cel putin jumatate din perioada lor de viata. Acestia au optiunea de a alege spatiul exterior sau dupa preferinte, spatiul interior al adapostului, loc in care-si petrec si perioada de noapte.

Suprafata pe fiecare pui:

Durata de viata a unui pui este de:

Pasarile crescute in sistem free rage au mai multe oportunitati de a-si exercita comportamentul natural. Fata de suratele crescute in hale de productie, acestea pot cauta hrana in mediul natural, pot face bai de nisip sau pur si simplu pot sta cocotate pe diferite elemente din habitat. Chiar mai mult, aceste pasari se bucura de lumina naturala pe tot parcursul zilei si de aer proaspat.

Free range inseamna organic?                           

      Nu toti puii free range sunt organici(chiar daca sunt crescuti in exterior, trebuie sa se respecte o serie de criterii pentru a fi certificati organic),dar toti puii organici sunt free range(pentru a obtine o certificare in acest sens, cel mai important element este sa fie crescuti in sistem free range).

Contact

Vrei sa colaboram? Ia legatura cu noi!

Sat Bogesti, Comuna Pogana, Judetul Vaslui

+40 745 546 733, +40 751 158 510

contact@aa-farms.ro

Hai sa pastram legatura!

Una dintre valorile noastre este transparenta, asa ca intreaba-ne orice. Iti vom raspunde cat de curand.